Retourneren

Kan ik een bestelling terugsturen naar Historische Kaart?

Dat kan, in principe doen we niet moeilijk. Soms is iets gewoon niet wat je ervan had verwacht. Als je even contact met ons opneemt, bespreken we de details. In het kort komt het hierop neer:

  • Je hebt het recht je bestelling tot 14 dagen na ontvangst zonder opgave van reden te annuleren.
  • Je hebt na annulering nogmaals 14 dagen om het product terug te sturen.
  • Je krijgt dan het volledige orderbedrag inclusief verzendkosten terugbetaald, als je de complete order terugstuurt. Als je een deel van de bestelling wel wilt houden, kunnen we geen verzendkosten teruggeven.
  • Maar: de kosten voor het terugsturen van je huis naar de webwinkel zijn voor jouw rekening. Vraag naar de kosten bij de vervoerder van je keuze, bijvoorbeeld PostNL of DHL.
  • We verzoeken je om het product zoveel mogelijk in de originele verpakking terug te sturen. Als het product beschadigd bij ons retour komt, kunnen we niet het hele aankoopbedrag teruggeven.
  • Zodra je retour bij ons binnen is, storten we binnen enkele werkdagen terug wat we je verschuldigd zijn. Tenminste, dat is wat we doen in de praktijk :-) De wettelijke regel waar we ons aan houden, en die we hier moeten vermelden, is: wij zullen het verschuldigde orderbedrag binnen 14 dagen na aanmelding van je retour terugstorten mits het product reeds in goede orde retour ontvangen is.
  • Neem voor je iets terugstuurt altijd eerst contact met ons op. 

Oja, voor we het vergeten: we zijn wettelijk ook verplicht om dit retourformulier aan te bieden. Maar je hoeft het niet te gebruiken, want we houden het liever simpel.

Ruilen?

Wil je je kaart ruilen? Dat is helemaal geen probleem. Je kunt hiervoor contact opnemen. Wel draag je zelf de kosten voor terugzending van het product. Meestal doen we het anders trouwens: we vragen we je om 1) een product terug te sturen volgende methode hierboven en 2) een nieuwe order te plaatsen. Dat komt in de praktijk op hetzelfde neer, maar met iets minder financiële administratie. Maar als je dat prettiger vindt, kunnen we het verschil ook verrekenen.